TR Türkçe EN English

Google Meet üzerinden çevrimiçi dersler - derse yetkisiz erişim nasıl önlenir

Bir öğretmen Meet üzerinden çevrimiçi ders oluşturduğunda, dersin hangi aktif gmail hesabından oluşturulduğunu görebilir:


Not1: Her gmail hesabı @gmail.com ile bitmez. E-posta adresinde kendi alan adınız olabilir ve bu yine de bir gmail hesabı olabilir.
Not2: Çevrimiçi ders oluşturmak için kullanılan aktif hesabı değiştirmek üzere "Kullanıcı Değiştir" (Switch user) düğmesine tıklayın.

Google, tüm katılımcıların toplantıya bir e-posta hesabıyla giriş yapmasını zorunlu kılar.

Toplantının erişimini güvence altına almak için iki farklı modu olabilir:

a) "hızlı erişim" modunu seçin
b) ya da hızlı erişimi kapatın


Hızlı erişim etkinken, yalnızca toplantı sahibiyle aynı alan adına sahip kişiler otomatik olarak toplantıya katılabilir. Bu örnekte alan adı gbst.sk'dir (örn. jack.smith@gbst.sk).

Farklı bir alan adına sahip kullanıcıların erişim talep etmesi gerekir. Öğretmen, toplantıya erişime izin verebilir (Admit) ya da erişimi reddedebilir. Herkes toplantıya erişim talep edebilir - öğretmen elbette böyle bir kişiyi reddedebilir. Ancak bu kişi, derse katılması gereken ama okul hesabı dışında bir hesapla derse katılmaya çalışan bir öğrenci de olabilir. Öğretmen genellikle erişim talep eden kişinin derse katılması gerekip gerekmediğini ayırt edebilir.

Hızlı erişim kapatılırsa, toplantıya katılmak isteyen herkesin erişim talep etmesi gerekir. Bu, kendi alan adınızdaki kullanıcılar için de geçerlidir. Böylece öğretmenin, katılımcıların toplantıya bağlanabilmesi için her birini tek tek kabul etmesi gerekir. Öğretmenin her öğrenciye ayrı ayrı erişim vermesi gerektiğinden bu mod biraz verimsiz ve can sıkıcı olabilir.

Yanlışlıkla derste olmaması gereken birine erişim verirseniz, yine de bağlantısını kesebilirsiniz:
Sağ üst köşedeki kişiler simgesine tıklayın.


İlgili kişinin yanındaki açılır menüyü açın ve vurgulanan simgeye tıklayın. Kişinin dersle bağlantısı kesilmiş olur.

Daha fazla bilgi için: Uzaktan eğitim